Nytt i Alufronts sortiment

Typ:Händelser Av: Datum:

Nu lanserar vi en helt ny generation skjutdörrar

Schüco Premium Partner lanserar idag de nya skjutdörrarna ASE 60 och ASE 80. Skjutdörrar som ger dig maximalt med dagsljus, inbyggd komfort, goda isoleregenskaper, smarta dolda säkerhetslösningar och personlig design.

Den nya plattformen skjut- och lyftskjutdörrar sätter en helt ny energistandard (ner till passivhusnivå). Ny slimmad design maximerar glasytan och ljusinsläppet. Det ökade antalet öppningstyper ger dig ännu större designfrihet och den inbyggda komforten och säkerheten gör dig trygg. Med bara ett enkelt handgrepp öppnar du en hel glasvägg och suddar ut gränsen mellan ute och inne!

Ny dimension frihet

Nya förväntningar ställer krav på nya innovativa tekniska och kreativa lösningar. För att kunna erbjuda bästa möjliga komfort, design och funktion har Schüco utvecklat en helt ny generation skjutdörrar, Schüco ASE 60 & 80 (Aluminium Sliding Element med 60 alternativt 80 mm byggdjup). Skjutdörrar som bjuder på helt nya dimensioner. Väsentligt förbättrad isolerförmåga ända ner till passivhusnivå (gäller byggdjup 80 mm), utökat antal typer och öppningsvarianter med 1-, 2- och 3-spårskarm som baserar på multifunktionsprofiler och modulärt beslagssystem som även kan användas för lyftskjutdörrar. Systemen kan byggas i ännu större storlekar med ännu smalare synliga profiler. 

Design och komfort

Mittmöte Design Line
För maximal transparens har även dörrbladens mittmöte designats så slimmat som möjligt, endast 40 mm bred.

Inbyggd tröskelfrihet i systemet
Tack vare den innovativa tröskeln Design Line slipper du nivåskillnader och kan enkelt förflytta dig mellan inne och ute.

Minimalistisk design
Smalare profiler ger ett ännu mer minimalistisk uttryck och släpper in än mer dagsljus.

Dolda beslag och låsanordningar
Vi döljer allt som går att dölja för ett så rent formspråk som möjligt.

Flexibla låsalternativ
För ett alldeles särskilt rent formspråk erbjuder vi till och med infästning av låsbultarna i dörrbladet istället för i karmen.

Schüco SmartStop/SmartClose
Integrerade SmartStop- och SmartClose-moduler bromsar in dörrbladet mjukt för att förhindra att du klämmer dig.

Arkitektur och teknologi

De nya skjut- och lyftskjutdörrarna är välisolerade, användarvänliga och lätta att skräddarsy efter dina önskemål. Konstruera dina skjutdörrar i storformat och utrusta dem med allt från insektsskydd till dolda beslag för extra säkerhet.

Skjutdörr på passivhusnivå – ASE 80.HI

Lyftskjutsystemet ASE 80.HI kombinerar aluminiumets fördelar med framtidsvisande värmeisolering på passivhusnivå. Systemet kan konstrueras i större format och med ökade glasvikter jämfört med tidigare varianter.

Fler öppningstyper
Den nya skjutdörren finns i flertalet nya öppningstyper för 1-, 2- och 3-spårslösningar för att du ska kunna finna den variant som passar just dig bäst.

Maximal transparens
Skjutdörr ASE 60 kan konstrueras i storformat med dörrblad upp till 3,5 m x 3,2 m eller 3,2 m x 3,5 m. 

Modulärt profilsystem
Med ett fåtal profiler kan du realisera ett stort antal olika skjutdörrsvarianter. Den nya plattformen har utvecklats modulärt för att kunna ge största möjliga flexibilitet baserad på välbeprövade system.

Stora glasvikter
Skjutdörrarna finns i tre olika viktklasser upp till 400 kg. Smarta och lättmanövrerade beslag gör det enkelt att öppna och stänga även mycket tunga dörrblad.

Säkerhet
Moderna, dolda säkerhetsbeslag gör att du kan känna dig trygg utan att behöva göra avkall på designen.

Nu ännu flexiblare
Tack vare den nya beslagsplattformen är det enkelt att med bara ett fåtal komponenter konstruera två olika varianter, skjut- eller lyftskjutdörr.

Modulärt profilsystem med bästa värmeisolering

Modulsystemet som utgör grunden i plattformen för skjutdörrar ASE 60/80 erbjuder många olika alternativ för att kunna skräddarsy rätt värmeisolering. Önskar du exempelvis extra god isolering ner till passivhusnivå lämpar sig byggdjupet 80 väl. Hanteringen och bearbetningen har förenklats ytterligare och nu kan du med bara ett fåtal profiler konstruera flera olika öppningstyper. Tack vare möjligheten att integrera flera funktioner i systemplattformen får du mesta möjliga flexibilitet.

Utmärkelser

ASE 60 och ASE 80 har utmärkts med Red Dot Design Award 2018. Det rena formspråket med bland annat dolda beslag gör att skjutdörrarna passar alla typer av fastigheter.