Om oss

Vi är licensierad Schüco Premium Partner och har vår huvudsakliga verksamhet i Göteborg. Produktion samt montage görs av våra egna hantverkare med kunskap, kvalitet och stolthet.

Från och med 2017 är vi Diplomerad dörrmästare av Glasbranschföreningen. Vi vill även ta ansvar för vår miljö och är miljödiplomerade sedan 2011. Läs gärna vår Miljöpolicy. Eftersom Alufront har funnits i över 30 år i Sävedalen så finns det mycket kunskap, erfarenhet och historia i väggarna. Vi är stolta över att vi i  januari 2017 fick utmärkelsen Årets företagare i Partille kommun.

Vårt hantverk

När order är beställd av dig så startar vi vår process för att göra din måttbeställda produkt.

Alla profiler kommer i 6 meters längder från Tyskland och vi tillverkar allt från grunden. Profilerna kapas och bearbetas i vår moderna maskinpark, innan de går vidare för i hopsättning med isolering och beslag som du valt. Aluminiumkarmarna monteras upp hos dig utan glas och därefter görs glasning och slutmontering. Själva aluminiumpartiet är ofta lättare att lyfta på plats medan glaset är den tunga delen som ofta görs med maskinell lyfthjälp.

Vi har hantverkare med över 30 års yrkeserfarenhet och vi strävar hela tiden efter att hålla högsta möjliga kvalitet och service.

Vår historia

Alufront startades 1985 av Kay Börjesson och har alltid funnits på Industrvägen 21 i Sävedalen utanför Göteborg och med egen produktion i huset.

2007 övertogs familjeföretaget av Åsa och Thomas Harbom och har fortsatt utvecklats och växt sedan dess. Idag är vi 16 anställda, varav vissa varit med från starten och vi är stolta över vår  breda yrkeserfarenhet som vi besitter tillsammans.

I över 10 år har vi varit Schüco Premium Partner och är specialiserade på att arbeta med privatbostadsprojekt i alla storlekar i Göteborg med omnejd.

Vår utställning

Sedan november 2015 kan vi stolt visa upp vårt nya showroom på 200 kvm i Göteborg. Hit kan Ni komma och känna och klämma på alla våra Schüco produkter. Fönster, dörrar, vikdörrar, skjutdörrar och fasad mm.

Självklart vill vi att ni besöker oss så vi får möjlighet att diskutera ditt projekt och vara med att förverkliga dina boendedrömmar.

-Ring och boka tid för visning!

Så hjälper vi dig

Behöver du hjälp att välja rätt produkt? Hur gör du om du inte har färdiga ritningar?

Vi hjälper dig gärna! Boka en tid och besök oss i vår utställning på Industrivägen 21 i Sävedalen.​

Kontakt

För oss räcker det med en enkel skiss, foton eller enbart tankar och idéer. Förklara för oss vad du önskar. Ring eller maila och boka en tid så finns vi på plats för dig.

Design & Planering

​Tillsammans med kund, arkitekt och byggare arbetar vi fram val av profiler, isoleringsgrad, konstruktion, kulör och glas för bästa lösning. Vi tar hand om måttning på plats hos dig.

Produktion

Profilerna levereras från Tyskland och tillverkas genom kapning, bearbetning och montering av våra skickliga hantverkare i vår verkstad i Sävedalen, Göteborg. Det tar ca 4-6 veckor från order till leverans.

Leverans

Du väljer om du vill ha hjälp med montering, enbart leverans eller hämta själva på vår verkstad. Vi följer dig gärna från idé till monterat och klart!

Kontakta oss

Våra medarbetare

Åsa Harbom

Ägare, VD, Ekonomi och marknad

Thomas Harbom

Ägare, projektledare och försäljning

Richard Wilson

Konsult - Richard's CAD services AB

Marcus Andersson

Projektledare/Försäljning

Yohay Madouel

CNC/Konstruktion/Teknisk support

Jonny Cepa

Teamledare tillverkning

Claes Randvik

Konstruktion/CNC

Sven-Olof Nilsson

Tillverkning

Per Lundin

Tillverkning

Mattias Lindblad

Tillverkning

Eduardo Martinez

Tillverkning

Attila Danko

Montör

Stanley Knowles

Montör

Tim Hansen

Montör

Marcus Hjertberg Mirton

Montör

Joel Green

Montör

Håkan, Partille Metallmontering

Montör

Jim Wegerstål, Gamlegårdens Bygg

Montör

Vi Stödjer

  • gbg-logo
  • ronaldmcdonaldgbg

Alufront AB

Industrivägen 21, 433 02 Sävedalen

TEL
031-262210
MAIL
info@alufront.se
FAX
031-267429
ÖPPETIDER

Mån-To 07.00-16.30
Fre 07.00-13.30

miljodiplom
schueco-kvalitet
gbf_logo
afp17-transparent