Villa Särö

Det är en rafflande resa par gör tillsammans. Att skapa ett unikt hem tillsammans har utlöser en otyglad skaparglädje, både var för sig och tillsammans. Dem har lagt många hundra timmar av sin egen tid på att rita husets exteriör och interiör. Ytterligare tusentals timmar har gått åt till att planera, leda och delta i rivning och ombyggnation. För paret är arkitektur en stor passion, på gott och ont.

Den funkisinspirerade villan ligger med fri havsutsikt i Särö, 25 km söder om Göteborg. De tre våningsplanen är förskjutna ovanpå varandra och klättrar upp på en bergsknalle. Huset var i stora delar i originalskick från 1969. Paret ville behålla dess stomme i betong, men sedan göra om huset från grunden.

Bottenplanet är på totalt 65 kvm och rymmer entré, hall, tvättstuga, garage och förråd. Därefter renoverades det minsta planet, tredje våningen på cirka 35 kvm som innehåller ett master bedroom med badrum ensuite. Den stora utmaningen var emellertid det väldiga mittenplanet med kök, vardagsrum, badrum, kontor, sovrum, gästrum och WC på totalt 170 kvm. Här spelade Schücos lösningar en stor roll. Paret har utnyttjat många olika produkter och system: skjutdörrar, fasta glaspartier, dörrar och fönsterdörrar.

– Vi ville få in så mycket ljus som möjligt utan att bygga om taket, vilket var en konstruktionsteknisk utmaning. När det nya betonggolvet gjöts hade vi kommit överens om hur fönster- och skjutpartierna skulle sänkas ned och bli integrerade i golvet så att karmarna doldes.

Veckan då alla glaspartier monterades förvandlades huset. Från att ha varit en byggarbetsplats täckt i plast och spånskivor ändrade huset karaktär fullständigt.

– Det momentet i byggprocessen innehöll en fantastisk glädje. Huset fick ett helt nytt uttryck, precis så som vi hade tänkt. Vi är väldigt nöjda med resultatet.

Parets skaparglädje är fortsatt intakt och tur är väl det. Resan fortsätter och det finns en restlista på kvarstående åtgärder som behöver genomföras, exempelvis ett skjutparti från Schüco till takterrassen på plan tre.

– Fastigheten lämnar mycket utrymme för fortsatta projekt. Vi har en stor tomt, och känner oss heller inte helt klara med villan. Vi samlar energi och inspiration för att inte slarva igenom de sista bitarna. Detaljerna är viktiga.

Modern funkis
Särö, 25 km söder om Göteborg

Yta: 270 kvm
Ombyggnadsår: 2013

Schücolösning: Skjutdörrar ASS 50, öppningsbara fönster AWS 70 BS.HI, ytterdörrar ADS 70.HI, glasfasader FW 50.HI

Schüco Premium Partner: Alufront

Projektledare:

produktgrupper:

Referensbilder

Så hjälper vi dig

Hur väljer jag rätt produkt? Vad gör jag om jag inte har färdiga ritningar?

Vi hjälper dig gärna! Boka en tid och besök oss i vår utställning på Industrivägen 21 i Sävedalen.​

Kontakt

För oss räcker det med en enkel skiss, foton eller enbart tankar och idéer. Förklara för oss vad du önskar. Ring eller maila och boka en tid så finns vi på plats för dig.

Design & Planering

​Tillsammans med kund, arkitekt och byggare arbetar vi fram val av profiler, isoleringsgrad, konstruktion, kulör och glas för bästa lösning. Vi tar hand om måttning på plats hos dig.

Produktion

Profilerna levereras från Tyskland men tillverkas i Sverige genom kapning, bearbetning och montering av skickliga hantverkare. Tysk kvalitet möter svenskt hantverk.
Det tar ca 10 veckor från order till leverans.

Leverans

Du väljer om du vill ha hjälp med montering, enbart leverans eller att hämta själv hos oss.

Kontakta oss

Alufront AB

Industrivägen 21, 433 02 Sävedalen

TEL
031-262210
MAIL
info@alufront.se
FAX
031-267429
ÖPPETIDER

Mån-To 07.00-16.30
Fre 07.00-13.30

miljodiplom
schueco-kvalitet
gbf_logo
afp17-transparent