Villa Ängholmen

Måndag morgon. Tar flyget till London, Paris eller Boston och åker hemifrån redan klockan 04:00. En intensiv arbetsvecka tar sin början och slutar oftast först sent på fredagkvällen. Skönt då att komma hem till Ängholmen för att ladda batterierna. Njuta av att vara ledig på riktigt utan en massa krav och måsten som underhåll på hus och hem.

Att paret med rötter i Nederländerna valt att slå ner sina bopålar just här på Ängholmen är ingen slump. Egen brygga och båt direkt utanför fönstret, spårvagnen som stannar ett stenkast bort med endast två stationer in till Göteborgs gastronomiska och kulturella scen är bara några av anledningarna. Den största anledningen är dock det unika ljuset, särskilt från april till september. Det blev också ledordet genom hela byggprocessen.

När husägarna tog kontakt med arkitekt Christer Wennerholm visste de att ville ha ett ljusgenomflödat och modernt hem som smälter in på ön och går väl samman med den övriga bebyggelsen. Modernt i betydelsen funktion med säkra och energieffektiva lösningar och underhållsfria material som klarar det tuffa västkustklimatet. Lösningen blev mycket glas i form av Schücos glaspartier och ett flertal uteplatser, altaner och balkonger som följer solen men även ger skugga.

Den stora utmaningen blev frakten till ön. Den lilla bron är smal och klarar inga tunga vikter. En logistisk utmaning som krävde en del huvudbry. I december 2017 stod dock huset om 400 kvm klart och idag njuter paret av både internationell puls och lugnet på Västkusten. Den perfekta kombinationen och det med solsken i blick.

Familj: 2 vuxna

Byggår: 2017

Arkitekt: Christer Wennerholm

Schücoprodukter: fasad FW 50+, fönster AWS 70 BS.HI, AWS 70.HI fransk balkong, dörr ADS 70.HI, skjutdörr ASS 70 BE

Övrigt: 3-glas, U-värde 0,6

Schüco Premium Partner: Alufront

Projektledare:

produktgrupper:

Referensbilder

Så hjälper vi dig

Hur väljer jag rätt produkt? Vad gör jag om jag inte har färdiga ritningar?

Vi hjälper dig gärna! Boka en tid och besök oss i vår utställning på Industrivägen 21 i Sävedalen.​

Kontakt

För oss räcker det med en enkel skiss, foton eller enbart tankar och idéer. Förklara för oss vad du önskar. Ring eller maila och boka en tid så finns vi på plats för dig.

Design & Planering

​Tillsammans med kund, arkitekt och byggare arbetar vi fram val av profiler, isoleringsgrad, konstruktion, kulör och glas för bästa lösning. Vi tar hand om måttning på plats hos dig.

Produktion

Profilerna levereras från Tyskland men tillverkas i Sverige genom kapning, bearbetning och montering av skickliga hantverkare. Tysk kvalitet möter svenskt hantverk.
Det tar ca 10 veckor från order till leverans.

Leverans

Du väljer om du vill ha hjälp med montering, enbart leverans eller att hämta själv hos oss.

Kontakta oss

Alufront AB

Industrivägen 21, 433 02 Sävedalen

TEL
031-262210
MAIL
info@alufront.se
FAX
031-267429
ÖPPETIDER

Mån-To 07.00-16.30
Fre 07.00-13.30

miljodiplom
schueco-kvalitet
gbf_logo
afp17-transparent